Agenda

NIEUW


2019

Theoretische snoeiles 22 februari

We gaan het nieuwe jaar van start met de gebruikelijke theoretische snoeiles. Deze gaat door op vrijdag 22 februari  in het Brabants Radiomeuseum, Herpendaalstraat 13a, 3053 Haasrode om 19.30 uur.feestverg

Voor de vijfde keer organiseren we deze snoeiles. Dit geeft ons een goed idee wat ons in het voorjaar te wachten staat. Deze les wordt gevolgd door een praktische snoeiles op 23 maart. Het is niet nodig ze allebei te volgen maar helpt wel want snoeien is niet zomaar wat takjes knippen. Juist snoeien verkleint de afvalberg en bespaart je ritten naar het containerpark.
Iedereen welkom, ook niet-leden. Gratis toegang.

 

 

Onze algemene en feestvergadering gaat door op 16 maart in het Brabants Radiomuseum. We beginnen om 18.00 uur met de receptie, gevolgd door een 4-gangenmenu. Deze vergadering is volgens de statuten enkel voor de leden.

Meer info hierover vind je in ons boekje van januari.

feestverg0078

 

 

 

Praktische snoeiles  23 maart

Heeft plaats op zaterdag 23 maart in de tuin van de Fam. Adriaenssens, Blandenstraat 139, 3053 Haasrode. Aanvang: 13.30 uur. We toetsen de theorie aan de praktijk. Het is niet nodig eerst de theoretische snoeiles te volgen maar het helpt wel. Juist snoeien vermindert immers de afvalberg. Onze vaste snoeier zal tonen hoe je best sierstruiken, bessen en fruitbomen snoeit. Als je een snoeischaar meebrengt kun je zelf ook al eens knippen. Al doende leert men!. Allerhande snoeivragen kunnen hier gesteld worden. Echt een aanrader om zo’n snoeiles te volgen. Na de enkele uren durende snoeiles worden we meestal getrakteerd op biologische taartjes en misschien wel een lekker drankje. Vragen kunnen uiteraard nog altijd gesteld worden.
Gratis toegang, iedereen welkom, ook niet-leden.

P1010588

 

 

Omdat er nog steeds veel interesse is voor het bloemschikken, zetten we onze traditie verder en organiseren we een bloemschikavond op 11 april. Ditmaal gaan we voor een bloementaart.

Deze workshop zal plaatsvinden in het Brabants Radiomuseum, Herpendaalstraat 13a, Haasrode.
Aanvang 19.30 uur.

Inschrijven voor 6 april. Prijs 15 euro / persoon te storten op rekeningnr.
BE74 8508 8653 2407 van De Radijs. Plaatsen zijn beperkt.

Mee te brengen: snoeischaar en/of scherp mes, stofdoek of handdoek.
Het meeste materiaal zal aanwezig zijn maar wil je speciale versieringen mag je die natuurlijk meebrengen.

bloemschikken pasen 2019

 

Plantenbeurs 20 april.

In de Gemeentelijke Basisschool, A. Verheydenstraat 19 te Haasrode van 10.00 tot 17.00 uur.

Allerhande planten te koop: kruidenplanten, vaste planten, perkplanten, groentenplanten, kleine struiken en stekken, geraniums, balkonplanten, ook van eigen kweek, insectenhotels, nestkastjes.
Te gelijkertijd houdt KVLV Blanden een ShareFair, een weggeefmarkt,  in het teken van bloemen en planten.
Doe mee aan “test je groene kennis”  en win een mooi prijs.  Een stand biologisch tuinieren en composteren. Gebak en drank worden zeker niet vergeten.

Toegang gratis – iedereen welkom!

 

 

Kruidenkookavond 10 mei 2019.

Op 10 mei gaan we koken. Vooral in het voorjaar moeten we de natuur dankbaar zijn. Tal van lekkere en gezonde gewassen komen opnieuw te voorschijn. We maken een menu met wilde groenten en planten. Met een glaasje wijn of een pintje wordt dit alvast een leerrijke en gezellige avond.
Het menu gaat als volgt:
– wrap met wilde kruidenkaas.
– soep van wilde kruiden en planten.
– Kruidenfritata met steak begeleid door een kruiden-/bloemensla.
– Als dessert een rabarbercrumble met vlierbloesem.
Deelname in de kosten 20 euro. Graag op voorhand inschrijven (ten laatste 6 mei) door storting op ons rekeningnr. BE74 8508 8653 2407. Deze activiteit gaat door in het Radiomuseum, Herpendaalstraat 13a, Haasrode. We beginnen om 19.30 uur.

th

P1080981

 

Meerdaagse reis Cotswolds 16 – 19 mei 2019.  VOLZET

Onze volgende meerdaagse reis gaat in 2019, je kon het al raden, naar de Cotswolds in het Verenigd Koninkrijk.
In Midden-Engeland ligt een Engels pareltje: de Cotswolds. In een prachtig glooiend landschap liggen dorpjes en kleine middeleeuwse stadjes waarin ooit Engelands grootse wolhandel en wolindustrie bloeide. Deze streek is prachtig bewaard gebleven: pittoreske plaatsen met honingkleurige kalkstenen gebouwen. Zowel in boerenwoningen, dorpskerken en statige landhuizen is de Engelse geschiedenis “verstild” tot een “Area of Outstanding Natural Beauty”. Lieftallige bloemenperken, prachtig ontworpen tuinen, indrukwekkende landschappen… wij vinden het allemaal. Hier in de Cotswolds droom je jezelf in een immens bewoond park met Keltische en Saksische en Normandische roots. Natuurlijk vergeten wij Oxford niet, de niet te evenaren oer-engelse universiteitsstad met de binnenstad vol Victoriaanse herinneringen.

Wij bezoeken zowel landhuizen, kasteeltjes, dorpjes, parken en tuinen. Een genot voor de echte natuurliefhebbers. Het programma ligt nog niet helemaal vast maar we kunnen nu al de kleppers vernoemen zoals: Avebury Henge, Bilbury, Hidcote Manor. De laatste dag hopen we af te sluiten met een bezoek aan Oxford.

De reis gaat door van 16 tot en met 19 mei 2019. We logeren in het Hilton Hotel Swindon **** op basis van half pension.

Prijs voor dubbele kamer : 520 euro pp.
Prijs voor single kamer : 618 euro

Inbegrepen : half pension Hilton, 3 nachten, excl. drank. Reis heen en terug met autocar, alle toegangsgelden van de bezoeken, annulatieverzekering.
Wil je graag deelnemen? Inschrijven kan vanaf nu door een voorschot van 150 euro/persoon te storten op ons rekeningnr. BE74 8508 8653 2407 van De Radijs. Aanbod is geldig tot 31 oktober 2018. Dus inschrijven vóór die datum graag.
Moet je echt eens meemaken! Een compilatiefilmpje en foto’s van dit jaar (Loire) kan je bekijken op deze website

proxy.duckduckgo.com

 

Op 23 mei wordt er weer een snelcursus composteren georganiseerd.

Aanvang 19.00 uur 

Na het succes van dit voorjaar en vorig jaar, organiseert Ecowerf in samenwerking met Milieu Oud-Heverlee en De Radijs opnieuw een snelcursus composteren.

Met deze snelcursus thuiscomposteren van EcoWerf i.s.m. Compostkracht, leer je in een uurtje succesvol tuin- en keukenafval verwerken in een compostvat of -bak. Wil je graag starten met thuiscomposteren, maar zit je nog met een aantal vragen? Of ben je reeds aan het composteren en lukt er iets niet? Grijp dan je kans en stel je vragen aan een ervaringsdeskundige!

Compilatie van vorige snelcursus

ecowerf

Locatie: privétuin in Haasrode (adres wordt meegegeven bij inschrijving).

Inschrijven: deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Mail naar Ecowerf of bel 016/28 43 43. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer. Het aantal deelnemers is beperkt.

 

 

Culinaire onkruidwandeling. Op 25 mei komen we met een nieuwigheid: onder leiding van een echte plantenkenner leren we wilde eetbare planten kennen en gebruiken.

We starten aan het eind van de Kartuizerstraat in Blanden, aan de paardenwei, richting bos. Aanvang 14.00 uur. 

th

Na deze wandeling nodigen we alle deelnemers uit voor een soepdegustatie op basis van wilde eetbare planten in het Brabants Radiomuseum, Herpendaalstraat 13a, Haasrode.
Deelname is gratis.

 

 

De jaarlijkse daguitstap zal dit jaar doorgaan op 1 juni.
We bezoeken de museumtuin van het kasteel van Gaasbeek met een gids. De Museumtuin biedt een indrukwekkend overzicht van traditionele en vaak uiterst zeldzame fruit- en groentesoorten, gekoppeld aan diverse ingenieuze snoeivormen, het zogenaamde leifruit). De tuin omvat ook de vroegbarokke, ommuurde ‘Franse’ tuin met zijn dubbele trap en panoramisch uitzicht op het kasteel.

museumtuin

’s Middags eten we een dagmenu in Gooik. Speciale verzoeken dienen bij inschrijving gemeld te worden.

Namiddag zetten we onze tocht verder en bezoeken we de Beverse kaasmakerij, eveneens met gids, gevolgd door een degustatie en mogelijkheid tot aankoop van kaas.

http___www.beversekaas.be_img_gallery_15

Je kan deelnemen aan deze welgevulde dag voor de democratische prijs van 40 €, niet-leden 45 €, kinderen 35 €.
Inschrijven kan door het juiste bedrag te storten op ons rekeningnr. BE74 8508 8653 2407. Laatste inschrijving 25 mei.
Vertrek kerk Haasrode om 09.00 uur stipt.

OUD 2018

Bloemschikavond  (DEZE AVOND IS VOLZET)

We sluiten het jaar weer af met een bloemschikavond voor Kerstmis. Deze workshop zal plaatsvinden op 20 december in het Brabants Radiomuseum, Herpendaalstraat 13a, Haasrode.
Aanvang 19.30 uur.

Inschrijven voor 10 december. Prijs 15 euro / persoon te storten op rekeningnr.
BE74 8508 8653 2407 van De Radijs.

Mee te brengen: snoeischaar en/of scherp mes, stofdoek of handdoek.
Het meeste materiaal zal aanwezig zijn maar wil je speciale versieringen mag je die natuurlijk meebrengen.

 

Vredesmarkt

Deze zal doorgaan op 18 november in de Rosenberg,  Zoet Water Recreatiecentrum, Maurits Noëstraat, 3050 Oud-Heverlee. We zullen onze zelfgemaakte likeurtjes en pompoenconfituur aanbieden. De opbrengst gaat naar het goede doel.

IMG_4626 (2)

 

 

 

Op 27 oktober nemen we deel aan de historische Arenberg feesten met een drankstand
aan de Speelberg in Sint Joris Weert. Meer info op Familie Arenberg.

arenbergfestival-campagnebeeld-ku-n-st-leuven_orig

Heemkundige kring Oud-Heverlee

Voordracht, in samenwerking met de Milieu Advies Raad van de gemeente
Oud-Heverlee.

Woensdag 24 oktober

“Wat is de invloed van kunstmeststoffen, chemische onkruidbestrijders, chemische bewaarmiddelen, …. Op onze voeding en dan ook op onze gezondheid”
Zelfs Hippocrates wist al dat je voeding bepaalt welke ziekte je krijgt, dus misschien wordt het hoog tijd dat we als mens ook eens gaan kijken wat onze natuurlijke biotoop is. Voor dieren wordt hier al jarenlang onderzoek naar gedaan, voor de mens begint dit echter pas de laatste decennia te dagen.
Wat betekent gezonde voeding nu in onze maatschappij en waar moeten allemaal rekening mee houden? Waar moeten we als bio-tuinier allemaal aan denken om niettegenstaande onze vervuilde omgeving toch optimale groenten en fruit te kweken?
Dirk van Overstraeten
Nutritioneel therapeut volgens de klinische psycho neuro immunologie
Docent orthomoleculaire voeding
Fervent hobby-tuinier

pesticide

Deze voordracht  gaat door in de raadszaal van het gemeentehuis, Gemeentestraat 10, Vaalbeek. Aanvang 19.30. Gratis toegang.

Paddenstoelenwandeling

Deze is voorzien op zaterdag 13 oktober.

We komen samen aan de Bremberg in Haasrode om 14.00 uur, trekken het bos in en zoeken paddenstoelen onder begeleiding van een natuurgids. Hij zal ons de nodige uitleg geven over al die mooie exemplaren die we tegenkomen. Plukken is niet toegestaan.
Aanvang 14.00 uur, deelname gratis. Na afloop bieden we een verwarmend soepje aan in het Brabants Radiomuseum, Herpendaalstraat 13, Haasrode. Deelname is gratis.

paddenstoel

 

Op 15 september wordt er weer een snelcursus composteren georganiseerd.

Na het succes van dit voorjaar en vorig jaar, organiseert Ecowerf in samenwerking met Milieu Oud-Heverlee en De Radijs opnieuw een snelcursus composteren.

Met deze snelcursus thuiscomposteren van EcoWerf i.s.m. Compostkracht, leer je in een uurtje succesvol tuin- en keukenafval verwerken in een compostvat of -bak. Wil je graag starten met thuiscomposteren, maar zit je nog met een aantal vragen? Of ben je reeds aan het composteren en lukt er iets niet? Grijp dan je kans en stel je vragen aan een ervaringsdeskundige!

Compilatie van vorige snelcursus

ecowerf

Locatie: privétuin in Haasrode (adres wordt meegegeven bij inschrijving).

Inschrijven: deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Mail naar Ecowerf of bel 016/28 43 43. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer. Het aantal deelnemers is beperkt.

 

Dubyard festival Blanden

Op 25 augustus staan we op het Dubyard festival in Blanden met een workshop composteren en een workshop over de beginselen van het imkeren.

26677772_348632392282054_6660980955200759807_o

Voordracht  op 21 juni 2018

Elke euro is een stem: hoe kan ik door mijn aankopen bijdragen aan een betere landbouw?

Voedselschandalen, klimaatopwarming, milieuvervuiling, biodiversiteitsverlies, ongezonde voeding,… Je kan de krant niet openen of je hoort hoe slecht het met onze landbouw en voeding gesteld is. Maar wat kan je dan nog eten? Hoe kan je als consument het verschil maken voor een betere landbouw, en hoe ziet die er dan uit? Welke initiatieven bestaan er in jouw buurt?

Kom op 21 juni in het Brabants Radiomuseum (Herpendaalstraat 13 a, Haasrode) leren hoe jij, als consument, de wereld kan veranderen. Want elke euro is een stem.
Toegang gratis. Aanvang 19.30 uur.

 

DSC_6506

Omdat het een heel speciale voordracht werd, een klein verslagje:

Elke euro is een stem.

Nee, dit is geen verkiezingsslogan maar een doordenkertje en was het thema van onze voordracht van 21juni.

Eva en Greet zochten een platform om hun verhaal te vertellen en De Radijs kon niet anders dan hen dat platform aanbieden.

Beiden gepassioneerd door een andere manier om aan land- en tuinbouw te doen. Eva deed haar uitleg over het huidige landbouwsysteem en over het feit dat de moderne landbouwers verstrikt zitten in hun vicieuze cirkel.

Dan volgden de getuigenissen van de aanwezige bio-boerinnen van de omgeving. Ze vertelden over de ommezwaai die ze proberen te maken en bewijzen dat het ook anders kan, zonder pesticiden en chemische meststoffen.

Ze verbouwen hun producten met respect voor mens en dier en in harmonie met de natuur. Mensen “met nen hoek af” kunnen we ze noemen (en ze beamen dat ook) want zonder de passie die ze dagelijks ten toon spreiden is deze manier van leven niet houdbaar.
Veel aanwezigen hebben die passie gevoeld en dat leidde tot dergelijke uitspraken: “Het is toch vaak hallucinant wat je hoort , leest en ziet, vaak acht je ’t niet voor mogelijk wat er allemaal gebeurt om de natuur te verpesten, vernietigen,… en als je dan zulke mensen bezig hoort krijgt je indruk dat er toch wel een wending komt en dat het misschien nog allemaal in orde komt…Echt, zo goed, ik werd bij momenten emotioneel als ik hoorde hoe respectvol er met de beesten omgegaan wordt, echt ferm!”

Wij wensen hen trouwens veel succes voor de toekomst want het kan inderdaad anders.

 

Hier ging het eigenlijk allemaal over : Voedselschandalen, klimaatopwarming, milieuvervuiling, biodiversiteitsverlies, ongezonde voeding,… Je kan de krant niet openen of je leest hoe slecht het met onze landbouw en voeding gesteld is.

Maar wat kan je dan nog eten? Hoe kan je als consument het verschil maken voor een betere landbouw, en hoe ziet die er dan uit? Welke initiatieven bestaan er in jouw buurt?

Op deze, en veel meer, vragen zochten en kregen we een antwoord op 21/6 in het Radiomuseum in Haasrode. Nadat Eva Snijders uitleg gaf bij de impasse van het huidige landbouwsysteem en het mogelijke antwoord dat agro-ecologie hierop kan bieden, kwamen verschillende dames aan bod die de daad bij het woord voegen. Greet De Smedt vertelt over Community Supported Agriculture, een vorm van landbouw gedragen door een gemeenschap. Zij teelt met ’t Legumenhofke groenten op 1 hectare (voorlopig nog in Neerijse, binnenkort dichter bij ons) en verdeelt deze over verschillende afhaalpunten ten oosten van Leuven. Collega Jen Nold licht De Witte Beek toe, haar CSA groentenboerderij in Bierbeek waar leden zelf hun groenten oogsten. Ine Craenhals geeft ons een blik achter de schermen van de Boerencompagnie, de coöperatieve boerderij aan Abdij van Park in Heverlee. Bij hen vind je o.a. kraakverse zuivelpakketten, bloem, meel, aardappelen, pasta en vleespakketten (rund en varken). Na deze primaire producenten kon ook een verwerkend bedrijf niet uitblijven: Marjolijn Bloemmen vertelt over Bo&Co, haar bakhuis met ambachtelijk, handgekneed, in de houtoven gebakken desembrood van Belgische, biologische, oude granen. Deze broden zijn op verschillende plaatsen in en rondom Leuven te verkrijgen.

Kortom, het is in onze streek niet moeilijk om een ruim assortiment aan eerlijke, gezonde, lokale voeding te vinden.

Meer info over deze ondernemende vrouwen en hun bedrijf vind je hier:

http://www.legumenhofke.be/

http://www.dewittebeek.be/

http://www.boerencompagnie.be/

http://bakhuis-boco.be/

Heb je nog vragen over dit thema? Organiseer je graag zelf een avond waar dit verhaal gebracht kan worden? Ben je op zoek naar andere initiatieven? Je hebt landbouwgrond die je graag op een duurzame manier wil laten bewerken? Contacteer Eva op eva.snijders@hotmail.com

De Radijs
www.deradijs.be

 

 

Daguitstap

Op zaterdag 02 juni gaan we op uitstap naar Limburg. We bezoeken de kruiden- en inspiratietuin met gids op de site van Herkenrode. ’s Middag eten we een warme maaltijd en zetten we ons bezoek verder naar 1 van de 3 biologische bierbrouwerijen van België, het Jessenhofke, waar Gert al meer dan 10 jaar biologisch bier brouwt. 8 proevertjes of sapjes inbegrepen
Prijs : € 40 voor leden, € 45 voor niet-leden. Kinderen € 30 en € 35. Toegangen, gids, warme maaltijd en bus inbegrepen.
Inschrijven kan zoals gewoonlijk door storting op BE74 8508 8653 2407 van De Radijs.

kvds-herkenrode-1

 

Op zondag 27 mei nemen we deel aan de kringlooptuindag & plantenbeurs in het Park van de Oude Abdij Kortenberg.

flyer kortenberg 20180005

Kruidenkookavond

Op 09 mei gaan we opnieuw koken. Alles staat in het teken van het voorjaar.
Vooral in het voorjaar moeten we de natuur dankbaar zijn. Tal van lekkere en gezonde gewassen komen opnieuw te voorschijn. We maken een menu met wilde groenten en planten. Met een glaasje wijn of een pintje wordt dit alvast een leerrijke en gezellige avond.
De menu gaat als volgt:
– Voorjaarsaperitief
– Amuse : brandneteltapenade
– Smeerwortelsoep
– Puré van wilde spinazie met steak begeleid door een wilde sla van voorjaarskruiden en  kruidendressing
– Als afsluiter: kruidenthee met koekjes

Deelname in de kosten 20 euro. Graag op voorhand inschrijven (ten laatste 6 mei) door storting op ons rekeningnr. BE74 8508 8653 2407.

Deze activiteit gaat door in het Radiomuseum, Herpendaalstraat 13a, Haasrode. We beginnen om 19.30 uur.


Van 3 tot 6 mei 2018 gaan op meerdaagse uitstap naar de tuinen van de Loire.

chateau_jardins_villandry_010917

De Loire roept met haar naam alleen al een pak treffende beelden op. Wij zien een prachtige rivier die ongetemd vanuit de centrale bergen naar de zee stroomt. Aan de oevers machtige burchten en kastelen van waaruit koningen en adel Frankrijk regeerden gedurende eeuwen en rond deze kastelen tuinen die de tuin- en park- en bloemenweelde tot een kunst verheven hebben. Rondom gestrooid vinden wij steden, dorpen, abdijen met hun eigen intieme Loiregezelligheid en geschiedenis. Zoals gewoonlijk staan de (moes)tuinen en parken centraal. Dit wordt allemaal ons reisdoel voor onze vierdaagse uitstap van 3 tot 6 mei 2018.

Wij maken kennis onder andere met steden als Amboise (hotel) en Tours, kastelen als Chenonceau, Cheverny (kuifje) en Chaumont, parken als Clos Lucé (Leonardo da Vinci Park) en Villandry (moes- en siertuinen, kasteelterassen) … Leer de abdij van Fontevraud (Richard Leeuwenhart) kennen en naderhand weet je wat de troglodieten zijn. En wat hebben de Engelsen hier met Jeanne d’Arc uitgespookt?

Overnachting in Novotel Amboise ****, 3 nachten, half pension, excl. drank, incl. ontbijt en annulatieverzekering, ± 10 toegangen). Deelnameprijs: 530 euro per persoon bij 2 personen/kamer, toeslag voor 1 persoon/kamer 95 euro.

Wil je graag deelnemen? Inschrijven kan vanaf nu door een voorschot van 150 euro/persoon te storten op ons rekeningnr. BE74 8508 8653 2407 van De Radijs.    Kom mee en geniet.

Het fotoalbum van deze reis kan je hier bekijken.

Compilatie van deze reis :

 

Op 14 april 2018 : Plantenbeurs.

In de Gemeentelijke Basisschool, A. Verheydenstraat 19 te Haasrode van 10.00 tot 17.00 uur.

Allerhande planten te koop: kruidenplanten, vaste planten, perkplanten, groentenplanten, kleine struiken en stekken, geraniums, balkonplanten, ook van eigen kweek, insectenhotels, nestkastjes.
Te gelijkertijd houdt KVLV Blanden een ShareFair, een weggeefmarkt,  in het teken van bloemen en planten.
Doe mee aan “test je groene kennis”  en win een mooi prijs.  Een stand biologisch tuinieren en composteren. Gebak en drank worden zeker niet vergeten.

Toegang gratis – iedereen welkom!

 

 

Bloemschikken Pasen

Door de enthousiaste mensen en de plezante avond in december, organiseren we opnieuw een bloemschikavond op 29 maart. We maken 1 of meerdere bloemstukjes voor Pasen.
Aanvang 19.30 uur in het Radiomuseum, Herpendaalstraat 13 te Haasrode.
Onder leiding van een deskundige maken we een bloemstukje voor Pasen. Aangezien we voor deze activiteit toch wel wat materiaal moeten verzamelen, vragen we aan iedereen die wil meedoen, zich in te schrijven voor 22 maart. Inschrijven kan door storting van 15 euro op ons rekeningnr BE74 8508 8653 2407. Max 15 personen.

 

PRAKTISCHE SNOEILES

Heeft plaats op zaterdag 24 maart in de tuin van de Fam. Rondou, Elzenbroekstraat 4, 3053 Haasrode. Aanvang: 13.30 uur. We toetsen de theorie aan de praktijk. Het is niet nodig eerst de theoretische snoeiles te volgen maar het helpt wel. Juist snoeien vermindert immers de afvalberg. Onze vaste snoeier zal tonen hoe je best sierstruiken, bessen en fruitbomen snoeit. Als je een snoeischaar meebrengt kun je zelf ook al eens knippen. Al doende leert men!. Allerhande snoeivragen kunnen hier gesteld worden. Echt een aanrader om zo’n snoeiles te volgen. Na de enkele uren durende snoeiles worden we meestal getrakteerd op biologische taartjes en misschien wel een lekker drankje. Vragen kunnen uiteraard nog altijd gesteld worden.
Gratis toegang, iedereen welkom, ook niet-leden.

P1010588

 

 

 

Op zaterdag 17 maart van 10.00 tot 11.00 uur : snelcursus composteren door Ecowerf.
Na het succes van dit voorjaar en vorig jaar, organiseert Ecowerf in samenwerking metMilieu Oud-Heverlee en De Radijs opnieuw een snelcursus composteren.

Met deze snelcursus thuiscomposteren van EcoWerf i.s.m. Compostkracht, leer je in een uurtje succesvol tuin- en keukenafval verwerken in een compostvat of -bak. Wil je graag starten met thuiscomposteren, maar zit je nog met een aantal vragen? Of ben je reeds aan het composteren en lukt er iets niet? Grijp dan je kans en stel je vragen aan een ervaringsdeskundige!

Compilatie van vorige snelcursus

ecowerf

Locatie: privétuin in Haasrode (adres wordt meegegeven bij inschrijving).

Inschrijven: deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Mail naar Ecowerf of bel 016/28 43 43. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer. Het aantal deelnemers is beperkt.

 

THEORETISCHE SNOEILES

We gaan het nieuwe jaar van start met de gebruikelijke theoretische snoeiles. Deze gaat door op vrijdag 23 februari  in het Brabants Radiomeuseum, Herpendaalstraat 13a, 3053 Haasrode om 19.30 uur.feestverg

 

Voor de derde keer organiseren we deze snoeiles. Dit geeft ons een goed idee wat ons in het voorjaar te wachten staat. Deze les wordt gevolgd door een praktische snoeiles op 24 maart. Het is niet nodig ze allebei te volgen maar helpt wel want snoeien is niet zomaar wat takjes knippen. Juist snoeien verkleint de afvalberg en bespaart je ritten naar het containerpark.
Iedereen welkom, ook niet-leden.
Toegang 10 euro, 1 consumptie inbegrepen.

 

 

NAAR AANLEIDING VAN DE 30st SNOEILES IN 2016, HEBBEN WE EEN COMPILATIE GEMAAKT VAN ZOWEL DE THEORETISCHE ALS DE PRAKTISCHE SNOEILESSEN “30 JAAR SNOEIEN MET DE RADIJS”

DIT NASLAGWERKJE KAN VOOR DE DEMOCRATISCHE PRIJS VAN 2 EURO VERKREGEN WORDEN BIJ DE VOORZITTER, Bovenbosstraat 32, 3053 Haasrode, of tijdens een van onze activiteiten.

snoeienboekje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties